Wij zijn vrienden van

banner-006
Mogen wij ons voorstellen als vrienden van de Petrus Pauluskerk. Allen zijn wij begaan met de kerk, omdat wij geloven dat dit een belangrijk onderdeel is van onze parochie en speciaal ook van het dorp Varik en de gemeente Neerijnen. Wij organiseren acties met als doel geld in te zamelen voor het onderhoud van ons cultureel erfgoed.

De bestuursleden

De penningmeester – André van de Geijn
Ik ben André van de Geijn en op de vraag wat mij motiveert om bestuurder ( penningmeester) te zijn van de stichting is het de betrokkenheid van onze familie in het verleden en heden bij de parochie Petrus en Paulus. Voor mij, toen ik weer in Varik woonde na 1994, werd mij in 2000 gevraagd het onderhoud, van het kerkelijk complex, in 2001 Rijksmonument, te realiseren en te coördineren. Een logisch gevolg is dat toen de de parochie overging in de Suitbertusparochie ik in het bestuur van de stichting kwam. Het onderhoud voor de stichting coördineer ik en voer het noodzakelijk onderhoud uit, samen met andere vrijwilligers, die ook met veel motivatie mee helpen. Door het samen realiseren van de doelstelling van de stichting hoop ik nog een tijdje mijn  bijdrage te kunnen leveren.

De secretaris – Koos Gelens
Koos Gelens


De voorzitter – Suzanne Saris

Even voorstellen, mijn naam is Suzanne Saris. In de Petrus & Pauluskerk ben ik gedoopt, heb er de eerste communie gedaan, het vormsel en ben er getrouwd. Ook hoop ik dat ik ook mijn laatste afscheid daar kan hebben waar mijn familie reeds 3 generaties aan werken en welke een middelpunt vormen in ons leven.

Als klein meisje was ik erg onder de indruk van onze kerk en bleven de verhalen van mijn vader hangen. Hij vertelde dat hij als jonge tiener samen met zijn vader de kerk wit had geschilderd. Enige jaren geleden is er een actie geweest, te weten Kleur in de Kerk!  En heeft hij destijds samen met mijn zus, de kerk weer teruggebracht in de oorspronkelijke kleuren.

Als voorzitter van de stichting Vrienden van de Petrus & Pauluskerk Varik, wil ik me inzetten om onze prachtige kerk te behouden voor ons nageslacht en hoop ik dat we met al onze “vrienden” deze kerk nog lang in stand kunnen houden. Zodat mijn dochter er niet alleen in word gedoopt maar ook de andere levensstappen mag maken.

 

Bestuurslid – Wim Akkermans

Ik ben Wim Akkermans en woon al mijn hele leven in de dorpen Varik/Heesselt. Al vanaf mijn vroege kinderjaren ben ik betrokken bij de HH Petrus en Pauluskerk te Varik. Wij willen ons gezamenlijk sterk maken om onze kerk (een Rijksmonument) te behouden. Via deze Stichting proberen wij extra steun te geven aan onze vitale geloofsgemeenschap en de vele vrijwilligers die hierbij betrokken zijn.

 

Bestuurslid – Stan Pijls
Stan Pijls, woont sinds 2003 in Heesselt,  64 jaar en met pensioen. Altijd gewerkt in de gezondheidszorg in verschillende  directiefuncties.  Maakt zich nu  graag nuttig voor de gemeenschap waar hij in leeft. Om die reden ook  lid  van de locatieraad van de  R.K. Geloofsgemeenschap Petrus en Paulus in Varik. Wil graag een steentje bijdragen aan de vitaliteit van onze R.K. Geloofsgemeenschap. Omdat ons prachtige monumentale kerkgebouw een belangrijke rol speelt in die gemeenschap  ondersteunt hij van harte de doelstelling van de stichting Vrienden van Petrus en Paulus. Als bestuurslid van de stichting Vrienden, vormt hij tevens de verbinding met de locatieraad van de geloofsgemeenschap en waar nodig  met het bestuur van de parochie.